Skip to content

Pogoste napake pri negi las

  Nega las je znanost in umetnost, vendar se je večina od nas loteva zelo naključno. Ta članek navaja 10 pogostih napak, ki se jim morate izogibati pri dobri rutini nege las.

  1. Ne šamponirate dovolj pogosto

  Vsi vemo, da je šamponiranje pomembno za nego las, vendar mnogi od nas tega ne počnejo tako pogosto, kot bi morali. Odvisno od vrste las bi si morali šamponirati vsake 1 do 3 dni. Če imate mastne lase, boste morda morali šamponirati vsak dan. In če imate suhe lase, se verjetno lahko izognete enkrat na teden. Toda ne glede na vaš tip las, se prepričajte, da ne boste izpustili tega pomembnega koraka!

  2. Neuporaba balzama

  Balzam je prav tako pomemben kot šampon, vendar ga mnogi ljudje povsem opustijo. Če imate suhe ali poškodovane lase, vam bo balzam pomagal povrniti vlago in jih narediti mehkejše in sijoče. Če imate mastne lase, lahko balzam pomaga odstraniti nakopičene lase, ne da bi z las odstranil naravna olja. In če imate normalne lase, vam bo balzam pomagal ohraniti zdravje in lep videz.

  3. Prekomerno pranje

  Čeprav je pomembno redno šamponiranje, ne pretiravajte. Prekomerno umivanje lahko vašim lasem odstrani naravno olje, zaradi česar postanejo suhi in krhki. Če ugotovite, da se vaši lasje po šamponiranju hitro mastijo, poskusite preklopiti na nežnejšo formulo ali jih umivati ​​vsak drugi dan.

  4. Neuporaba toplotne zaščite

  Če redno uporabljate pripomočke za toplotno oblikovanje, je pomembno, da uporabite sredstvo za toplotno zaščito. Sredstva za toplotno zaščito pomagajo zaščititi vaše lase pred poškodbami, ki jih povzroči toplotno oblikovanje, in lahko pomagajo ohraniti vaše lase zdrave in videti najboljše.

  5. Prekomerna uporaba orodij za toplotno oblikovanje

  Medtem ko lahko toplotno oblikovanje poskrbi za popoln dan pričeske, je pomembno, da z njim ne pretiravate. Prekomerna uporaba toplotnih pripomočkov za oblikovanje lahko poškoduje vaše lase, zaradi česar so suhi in lomljivi. Če redno uporabljate pripomočke za toplotno oblikovanje las, poskrbite, da si lase občasno privoščite.

  6. Neuporaba pravega šampona

  Na trgu je toliko različnih vrst šamponov, da je težko vedeti, kateri je pravi za vas. Če imate suhe lase, poiščite vlažilni šampon. Če imate mastne lase, poiščite čistilni šampon. In če imate normalne lase, je primeren kateri koli šampon.

  7. Neuporaba pravega balzama

  Tako kot pri šamponih je na trgu veliko različnih vrst balzamov. Če imate suhe lase, poiščite vlažilni balzam. Če imate mastne lase, poiščite lahek balzam. In če imate normalne lase, bo ustrezala katera koli vrsta balzama.

  8. Ne striženje redno

  Če želite zdrave, srečne lase, poskrbite za redno striženje. Striženje pomaga odstraniti razcepljene konice in poškodovane lase ter lahko pomaga vašim lasem, da zrastejo dolgi in močni.S podaljški za lase lahko že v nekaj urah dobite dolge in sijoče lase, ki ste si jih vedno želeli.

  9. Neuporaba tretmajev za lase

  Nega las je lahko odličen način za povrnitev vlage, popravilo poškodb in zdravo krepitev las. Če imate suhe ali poškodovane lase, poiščite globinsko negovalno nego. Če imate mastne lase, poiščite čistilno nego. In če imate normalne lase, bo zadostovala kakršna koli nega las.

  10. Ne zaščitite las pred soncem

  Tako kot vašo kožo lahko tudi vaše lase poškodujejo sončni ultravijolični žarki. Če preživljate čas na prostem, obvezno nosite klobuk ali uporabite balzam brez spiranja z zaščitnim faktorjem, da zaščitite svoje lase.

  Če upoštevate teh 10 preprostih nasvetov, se lahko izognete pogostim napakam pri negi las

  Join the conversation

  Your email address will not be published. Required fields are marked *